אוניברסיטת ניו יורק העניקה תואר דוקטור של כבוד לאמה
אוניברסיטת ניו יורק בחרה להעניק תואר דוקטור של כבוד לאמה – מאטה אמריטאננדה-מאי – "כאות הוקרה על מאמציה הבלתי נלאים למען השלום העולמי, על פעילותה למען החינוך ועל ההשפעה מרחיקת לכת של ארגוני הצדקה שלה בהקלת העוני והסבל האנושי בהודו וברחבי העולם. "
אוניברסיטת ניו יורק (SUNY) מעניקה תוארי כבוד כדי "לזהות מצוינות והישגים יוצאי דופן בתחומים של ענייני הציבור, מדעים, מדעי הרוח והאמנויות, חינוך, עסקים ,פילנתרופיה ושירותים סוציאליים; לכבוד ראויים מי שהפגין שירות יוצא מן הכלל עבור ארצות הברית או האנושות בכלל ובכך להכיר באנשים שחייהם והישגיהם המשמעותיים צריכים לשמש דוגמה לשאיפות של האוניברסיטה ולסטודנטים שלה. "
אוניברסיטת ניו יורק היא אוניברסיטה ציבורית ידועה עם 64 קמפוסים ברחבי מדינת ניו יורק ולומדים בה מדי שנה 440,000 סטודנטים.
אמה נשאה נאום – הנה ציטוטים נבחרים ממנו:
חינוך רוחני הוא אימון שעוזר לנו להבין את עצמנו באמת. הוא נותן לנו את הכוח ומסייע להבין את הרמות העמוקות של הידע. הוא מאפשר לנו את היכולת לעמוד מול האתגרים של החיים בנחישות וברוגע פנימי.
מטרת החינוך אינה רק לאפשר לנו לחיות חיים נוחים של שפע. כאשר התכניות שלנו אינן מתממשות, כאשר אנו מתמודדים עם כשלון ואובדן, כאשר אנו נופלים, על החינוך לעזור לנו לעמוד שוב על הרגליים. חינוך אמור לעזור לנו להחזיר את שיווי המשקל המנטלי שלנו, את הבטחון העצמי והגישה החיובית, כך שנוכל להמשיך קדימה.
חינוך הוא סוג של השקעה רחוקת טווח. הוא כמו תהליך, כמו ניצן המתפתח אל תוך פרח יפיפה ומפיץ ניחוח. כשמבינים זאת, קל יותר להתייחס אל הלימוד בסבלנות ואהבה.
עולם הידע הוא ללא גבולות. האפשרויות הן רחבות כגודל היקום. מסיבה זאת, לפני שנחליט האם תגלית מועילה או מזיקה, עלינו לעצור ולחשוב עם מיינד רגוע ומדטיטיבי.
כאשר אנו הולכים, אם המיינד שלנו אומר לרגליים שלנו פתאום לעצור, הן מיד ייעצרו. כאשר אנו מוחאים כפיים, אם המיינד שלנו אומר לידיים שלנו לעצור, הן מיד יחדלו.
אבל, אם נאמר למחשבות שלנו לעצור – האם הן יקשיבו? לא.
עלינו לייצר רמה של שליטה עצמית על המיינד שלנו כמו שיש לנו על הגוף הפיסי שלנו. זו המטרה של המדיטציה.
רק מעטים מאיתנו ניסו אי פעם להשקיט את המיינד. למעשה, רק במצב של מיינד שקט ויציב רבות מהתגליות וההמצאות החשובות נולדו.
ידע הוא כמו נהר. הטבע שלו הוא לזרום בקביעות. לכל מקום שהוא יכול לזרום אליו, הידע יעשה זאת, תוך כדי שמירה על ערכי התרבות.
מצד שני, אותו הידע, כאשר הוא חסר את הערכים האוניברסליים, הוא יכול להפוך להיות מקור להרס העולם. כאשר ערכים וידע הולכים יחד, אין עוד כלי בעל עוצמה כזה לרווחת האנושות. היום, פיזיקאים החלו חוקרים את האפשרות שהשכבות היסודיות שמתגלמות ביקום ואלו המתגלמות האדם הן אותו הדבר. אנו עומדים לקראת תקופה חדשה שבה המדע החומרי והרוחניות ילכו קדימה יד ביד.
זו תפילתה של אמה כי נצליח לפתח את המיינד לכדי איחוד הידע המדעי והחוכמה הרוחנית. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לראות שני זרמים נפרדים של ידע זורמים בכיוונים מנוגדים. בפועל, הם משלימים אחד את השני. אם נצליח לאחד את הזרמים, נמצא כי אנו יכולים ליצור נהר עצום – נהר שמימיו יכולים להפסיק את הסבל האנושי ולהפיץ חיים לאנושות כולה.
הוסף תגובה !