הזדמנויות לתרגל את מה שלמדנו – חוויות מהסיור בהודו
המילה יאטרה (Yatra) מקורה בסנקריט ומשמעותה- "סיור למקום רוחני", "עלייה לרגל" לעיתים כחלק מקבוצה. הסיורים עם אמה נקראים כך.
הדברים המובאים כאן נכתבו ע"י אחד מהברהמצ'ארים של אמה (בדומה לשובאמריטה) ושמו דייאנאמריטה. אלו אוסף חוויות מהביקור בעיר טאלאסארי שבקראלה.

אמה בעיר טאלאסארי
תמיד כשאני נוסע, בייחוד עם אמה, אני נזכר במה שאמה אמרה על יאטרה.
היא אמרה שכאשר המיינד בתנועה, אז אנו בנסיעה. אם הוא לא, אז אנחנו גם לא – גם אם הגוף זז ונוסע.
מיינד של אדם כזה מרוכז בגילוי האני האמיתי (לקריאה של המאמר – אנגלית).
היאטרה של אמה בהודו השנה התחילה בתכניות בעיר טאלאסארי הנמצאת באחד המחוזות הצפוניים של קראלה. אמה מגיעה ל-טאלאסארי מזה שנים רבות. אני עדיין זוכר את אחד הביקורים הראשונים בעיר, שהתקיימו במקדש "סרי ראמה". זה היה בשנות ה-80 המאוחרות. הקהל שהגיע היה פשוט עצום. כל איזור המקדש עלה על גדותיו באנשים שבאו לפגוש באמה בפעם הראשונה. בתקופה ההיא אמה לא הייתה עורכת שיחות (סאטסאנג), רק בהג'נים (שירה מקודשת). ה-בהג'נים היו נמשכים כ- 3 שעות ואז הדארשן (הזמן בו אמה מקבלת את האנשים בחיבוק) היה מתחיל מיד לאחר מכן. בתכנית הבוקר אמה היתה עורכת פוג'ה. היתה זו חוויה חסרת תקדים.השנה בביקור ב-טאלאסארי התגוררנו בחדר סמוך לחדרה של אמה. היינו כ-30 איש באולם השינה ורק חדר שירותיםמקלחת אחד. השירותים היו מאוד עמוסים – כל אחד קיבל 3-5 דקות. כאשר הזמן הסתיים, הבא בתור היה דופק על הדלת ותמיד היה תור. מעניין היה לראות איך הברהמצ'ארים מתרגלים יוגה, משננים את המנטרה שלהם, ולומדים תכנים רוחניים במהלך התור לשירותים.
הזמן הוא יקר. כמו שאמה אומרת, זמן שהלך לאיבוד לעולם לא יחזור. כסף שהולך לאיבוד יכול לחזור אלינו – ולכן- בלי בזבוז זמן – נסו לדעת את העצמי, את האל.
חיים לצד אמה מספקים אפשרויות רבות לתרגל את התורה שלה.
הוסף תגובה !