5 שנים לאסון הצונאמי
ב-26 בדצמבר צויין יום השנה החמישי לאסון הצונאמי באוקיינוס ההודי, שלקח את חייהם של 230,000 איש. בנוסף, 2 מיליון בני אדם נעקרו מבתיהם ו-370,000 בתים נהרסו.
פעולות הסיוע והשיקום של הארגון של אמה Embracing the World בעקבות האסון היו רבי ממדים ולטווח הארוך. הסיוע הוכר על ידי האו"ם בתור פרוייקט הסיוע הנרחב ביותר שניתן על ידי אירגון שאינו ממשלתי. מה שעושה את הסיוע שניתן לייחודי הוא שנלקח בחשבון השיקום הכולל של הקורבנות. רבים מהניצולים היום מודים שמצבם טוב יותר כיום מאשר לפני האסון.
הפרוייקטים כללו:
• בנייה של 6,200 בתים ברחבי בדרום הודו וסרי לנקה.
• 7.5 מיליון ארוחות.
• טיפולים רפואיים ופסיכולוגים ל -30,000 איש, אישה וילד.
• מתן 100,000 ערכות של בגדים.
• סיוע כספי לצרכי רווחה בהיקף של 350,000 דולר.
• הכשרה מקצועית וסיוע לבניית יכולת שרידות כלכלית באמצעות חינוך.
• בנייה של גשר מעל הנהר שיאפשר פינוי מהיר במקרה אסון (בצונאמי ב- 2004 הפינוי נערך בסירות באין ברירה אחרת).
• תוכניות חינוכיות לילדי הצונאמי בהשתתפות 10,000 ילדים.
• מקלט מיידי ל- 4,000 איש.
• בנייה של 700 סירות דיג – על מנת לאפשר לדייגים לחזור למסלול של פרנסה.
בסופו של דבר, הסכום אותו תרם הארגון של אמה הגיע ל- 46 מיליון דולר. פעולות הסיוע שובחו על ידי נשיא הודו, האו"ם ומנהיגים רבים ברחבי העולם.
בשנת 2004 פגע הצונאמי באוקיינוס ההודי בהיקף רחב בין השאר גם בחוף המזרחי של הודו, לאורך חופי טאמיל נאדו שם יותר מ -13,000 אנשים נהרגו. בחוף המערבי, 20 ק"מ מהחוף של קראלה נפגע גם, כולל חצי האי שבו את האשראם של סרי מאטה אמריטננדמאיי דווי (אמה).
בכפרים הסמוכים לאשראם עצמו, 140 איש נהרגו. אלפי אנשים, כולל 20,000 איש ששהו באשראם של אמה באותו יום, פונו תחת פיקוחה הישיר של אמה. בתוך שעות ספורות, המבנה של אוניברסיטת אמריטה הסמוך הוסב למחנה פליטים ענקי, עם מזון, מחסה, ביגוד וטיפול רפואי.
בתוך ימים אחדים, הודיעה אמה והתחייבה לספק סיוע עבור הנפגעים בהודו בהיקף של 23 מיליון דולר שהפכו עד סוף הפרוייקט ל- 46 מיליון.
במקביל, אחרי שאמה נפגשה עם נשיא סרי לנקה, Embracing the World הציע 685,000 $ עבור סיוע לנפגעים בסרי לנקה. במשך שנתיים, מתנדבים טיפלו בכל היבט של צרכי הקורבנות – לא רק מתן בתים ותשתיות; אלא גם טיפול פסיכולוגי כדי לעזור לנפגעים להתאושש והכשרה מקצועית כך שהם לא היו תלויים לפרנסתם בים בלבד. זה פתח דלתות חדשות עבור גברים ונשים כאחד, שהפכו בפעם הראשונה בחייהם לבעלי יכולת לייצר פרנסה בעצמם.
מקלט מיידי עבור יותר מ -4,000 איש

מים בכל מקום
ביום האסון, למרות שהאשראם היה שקוע תחת כמה מטרים של מים, יצר Embracing the World
שלושה מחנות לאלו שביתם נהרס בקמפוס של האוניברסיטה המקומית של אמה ביבשת מול
חצי האי. כ -4,000 אנשים נשארו שם 15 ימים לאחר הצונאמי. כ -2,000 איש נשארו במשך ארבעה חודשים.
ב -13 בינואר 2005, הסתיימה בנייתם של תשעה מחנות מקלט מצויידים בחשמל, מאווררי התקרה,
שירותים נפרדים, מים זורמים וטלוויזיות. בטאמיל נאדו, Embracing the World סיפק מחסה עבור 550 משפחות ומתנדבים ארגנו אירועי ספורט, מוזיקה ותוכניות ריקוד על מנת להנעים את זמנם של הפליטים. מחנות הסיוע הוקמו גם באיי אנדמן ואיי וניקובר.
סיוע רפואי עבור יותר מ -30,000 איש

ממתינים לטיפול של הצוות הרפואי
עשרה אמבולנסים וצוותים של רופאים ואחיות מיהר אל האזורים שנפגעו והקימו מרפאות שנתנו שירותי רפואה 24 שעות ביממה. המרכזים רפואיים סיפקו טיפול נמרץ, ועברו ממחנה למחנה כל שעתיים.
הצוותים הרפואיים המשיך לעשות סיבובים באיזורים מוכי הצונאמי במשך ארבעה חודשים. יותר מ -30,000 חולים טופלו בכמעט 100 מחנות.
מרכז תקשורת הוקם במרפאות הניידות ונעשה קישור באמצעות לווין אל בית החולים של אמה בקוצ'ין לשם התייעצות. בית החולים ביצע ניתוחים 450 קורבנות הצונאמי, כולל 15 ניתוחי לב.
מרפאת עיניים ניידת ביצעה 115 ניתוחי קטרקט, וסופקו 400 משקפיים לאלה שאיבדו את שלהם
במהלך הצונאמי.

אמה עם אחד מתינוקות הצונאמי
16 הריונות בוצעו במרפאות. חלק מאמהות שאיבדו את ילדיהם בצונאמי עברו קשירת חצוצרות כצורה של אמצעי מניעה קבוע.
בעקבות ההלם של אובדן הילדים אמהות רבות סבלו מדיכאון – חלקן אובדני. Embracing the World אפשר לנשים אלה לעבור טיפולי פוריות והיפוך ניתוחי עיקור ללא תשלום. שש נשים עברו את ההליך בבית החולים עד אוקטובר 2008, וכל האמהות ילדו, שלושה מהם תאומים.
7.5 מיליון ארוחות
רבע שעה אחרי שהצונאמי היכה, מתנדבים של Embracing the World החלו בהכנת מזון עבור מפוני האיזור. האוכל היה מוכן ל- 2000 מהמפונים במחנות, כמו גם עבור 15,000 פליטים ב-12 מחנות ממשלה. באותו יום, 40 משאיות של מזון הועברו האזורים הנפגעים. במשך יותר מארבעה חודשים לאחר מכן, סיפק Embracing the World 10,000 ארוחות שלוש פעמים ביום במחנות ב- 18 דלפקי מזון באזור הפגוע על החוף של הודו המערבית.
בקראלה, Embracing the World סיפק 30,000 ק"ג של אורז במהלך 15 הימים הראשונים. עוד 20,000 ק"ג של אורז ניתנו למפונים ביום שהם עזבו את המחנה.
בתחילת היום לאחר האסון, ארוחות סופקו גם לקורבנות על החוף המזרחי של הודו, שם הנזק היה הרבה יותר נרחב. במחנות שהוקמו ב-נאגאפאטינאם שבטאמיל נאדו, הוגשו 675,000 ארוחות מוכנות אותם אכלו אנשים ברדיוס של 15 ק"מ.
בטאמיל נאדו, Embracing the World חילק 185 טונות של אורז מבושל וכמה טונות של מוצרי מזון בסיסי אחרים. ב-צ 'נאי, סך של 56,000 ארוחות סופקו. מזונות כגון אורז ושעועית חולקו גם בסרי לנקה.
בסך הכל, במסגרת חבילת סיוע הצונאמי שלה, Embracing the Worldחילק יותר מ -7.5 מיליון ארוחות ברחבי טאמיל נאדו וקראלה.
יותר מ -100,000 סטים של בגדים ומצרכים

חלוקת בגדים
בימים ושבועות לאחר הצונאמי פגע, Embracing the World חילק אלפי ערכות סיוע לקורבנות האסון. ערכות הסיוע כללו בגדים, סנדלים, מחצלות שינה, סדינים למיטה ופריטים חיוניים אחרים.
70,000 פריטי לבוש ו -30,000 שמיכות חולקו לנפגעי הצונאמי בהודו.
בנוסף, ילדים מאיזורי האסון צויידו ב- 10,000 זוגות בגדים. כל הביגוד שחולק היה חדש.
ציוד לבית הספר ולסטודנטים סופק – כולל 10,000 ספרי לימוד, 5,000 עטים, מצפנים, מילונים ומחברות.
בניית 6,200 בתי קבע הושלמו

בית שהושלמה בנייתו
במרכז הסיוע היה פרויקט הבנייה של 6,200 בתים ברחבי קראלה, טאמיל נאדו באנדמן וניקובר וגם בסרי לנקה. הבתים נבנו בסטנדרט שאומץ על ידי הממשלה לאחר מכן. במקומות רבים, נבנו לא רק בתים, אלא גם כבישים, בארות, בתי ספר, אולמות לקהילה ומרכזי בריאות.
שיקום טראומה
בתוך כמה ימים לאחר הצונאמי, Embracing the World ארגן צוות של פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים להתחיל בייעוץ למשפחות. ניצולים רבים חוו תסמינים של פוסט טראומה,
במיוחד אלה שהיו עדים לטביעת ילדיהם ויקיריהם. דרך הייעוץ, ילדים ומבוגרים יכלו להביע ולהתמודד עם הכאב לטווח ארוך. סופקו גם שיעורי שחייה לעזור לילדים להתגבר על הפחד ממים בעקבות האירועים.
מחנות עבור 10,000 ילדים
Embracing the World ערך תוכניות הכשרה מיוחדות הכוללות יוגה, אנגלית לילדים וסנסקריט. יותר מ -10,000 נערים ונערות מהאיזורים שנפגעו השתתפו בתכניות אלו.
חינוך, תעסוקה ויצירת הזדמנויות תעסוקתיות
אחרי הצונאמי, תושבי הכפרים שכלכלתם התבססה על דיג פנו לאמה כדי לסייע להם למצוא תעסוקה ומקורות פרנסה שאינם רק מסתמכים על הים. זה פתח את הדלת עבור אנשים ללמוד מקצועות חדשים, ולנשים להצטרף למעגל העבודה לעתים קרובות בפעם הראשונה בחייהן.
יותר מ -2,500 אנשים קיבלו הכשרה מקצועית. על פי כישורי החינוך שלהם, הם אומנו להיות מורים, אחיות, עובדי רפתות, חשמלאים, קציני ביטחון, נהגים, עובדי בנייה, נגרים ומכונאים. במהלך תקופת ההכשרה, התלמידים קיבלו קצבה חודשית, כמו גם מזון ומדים בחינם. עם סיום מוצלח של כל קורס, עזרו לכל אחד מבוגרי הקורס למצוא עבודה.
Embracing the World סיפק גם קורסי תפירה ומכונות תפירה ל -300 נשים כפריות מהאיזור הנפגע. כתוצאה מכך נוצרה יכולת להתפרנס בתעשיית הטסקסטיל.
700 סירות דיג
בעלות של מיליון דולר, Embracing the World סיפק 700 סירות דיג, הכוללות מנוע, ידית
מדחף ורשתות, על מנת להחזיר את הדייגים שאיבדו את שלהם בצונאמי למסלול השתקמות.
חבילות סיוע כלכלי בסך $ 350,000
16,000 משפחות המתגוררות באיזורי הפגיעה של הצונאמי- זכו לסיוע כלכלי לרכישת כלי בישול ומצרכים אחרים.
חתונות למעוטי יכולת
על מנת לאפשר לזוגות צעירים מהמשפחות שאיבדו את בתיהן להתחתן, Embracing the World ערך מאות טקסי נישואין. כל העלויות של טקסי הנישואין כוסו על ידי Embracing the World, כולל קישוטי החתונה, בגדים והאוכל בקבלת הפנים המסורתית. בטאמיל נאדו צויידו הזוגות הטריים עם רהיטים, כלי בישול ועוד פריטים הדרושים כדי להתחיל את חייהם מחדש.
1.3 מיליון דולר לבניית הגשר שיאפשר פינוי מהיר
ב -20 בדצמבר 2006, נשיא הודו, ד"ר APJ עבדול כלאם, חנך את הגשר נבנה על ידי Embracing the World כדי לחבר את חצי האי של אלאפאד פאנצייאט עם קראלה היבשת. אמה החליטה לבנות את הגשר לאחר שהפינוי בעקבות הצפת חצי האי נעשה בסירות ולקח זמן רב.

הגשר
הגשר מספק נתיב בריחה מרכזי ל – 15,000 איש ומאפשר פינוי כולל תוך 30 דקות במקרה של אסון טבע. בניית הגשר הושלמה תוך רק שנה אחת בלבד בעלות של 1.32 מיליון דולר.
פרויקט GreenShore
באמצעות פרויקט GreenShore 100,000 שתילים נשתלו על חופי הצונאמי –
האזור הפגוע על החוף המערבי של הודו, כדי לשמש כמחסום נגד מים גועשים או צונאמי בעתיד.
הוסף תגובה !