מחבקת את העולם
חינוך
כיום אמה משמשת כגורו – הצורה המתקדמת ביותר של הוראה והנחייה רוחנית. המסר של אמה הוא מסר של ידע טהור , מתוך התנסות. מסר זה נשמע בכל רחבי העולם. בכדי לסייע לאנושות , הקימה אמה רשת עניפה של מוסדות חינוכיים ,בהם יש את אמצעי הלימוד המשוכללים ביותר, יחד עם זאת שמועברים בהם ערכים חברתיים, תרבותיים ורוחניים. המוסד החינוכי הראשון שאמה חנכה, היה בי"ס יסודי – בכפר קודונגלור שבקארלה שבהודו. מאז הקימה אמה מעל ל – 60 מוסדות חינוך בכל רחבי הודו. ביניהם אוניברסיטאות להנדסה , מוסדות טכנולוגיים למדעי המחשב, אוניברסיטה למדעי הבריאות ולרפואה ועוד. כל המוסדות מסווגים ברמה הגבוהה ביותר בהודו.
בריאות
"חמלה לאנושות ולאנשים היא כמו זהב המלווה בניחוח נפלא. ערכה הוא גדול ממילים. לכן, התערבבו עם החולים והנזקקים , אהבו את העניים והסובלים בכל ליבכם. חובתינו הגדולה ביותר לעולם הוא לשרת את שאר הבריות" – אמה
בילדותה בילתה אמה את זמנה הפנוי בדאגה לחולים, הקשישים והנזקקים בכפר שלה, בהם לא היה מי שיטפל. כעבור מספר שנים , החלה אמה לתת דארשן – שפירושו שאמה החלה לקבל את פני האנשים שפנו אליה , מספר לילות בכול שבוע. באחד הלילות הגיע מצורע בשם דאטן , שכול גופו היה מכוסה בפצעים שלעין קשה לסבול. החברה נידתה אותו, ודאטן ראה באמה את מפלטו האחרון. בסופו של כל דארשן , היתה אמה מחבקת ומטפלת בפצעיו כאילו היה בנה הטבעי, מחבקת ומנשקת אותו לעיניהם המשתאות של האנשים סביב. בזכות החום והאהבה שקיבל האיש , ובעזרת כוונתה (סנקלפה) של אמה, נרפא דאטה לחלוטין מפצעיו.
כיום, אלפים מגיעים לאמה בתור מפלט אחרון, והיא אכן עונה לתפילתם. בכל אשראם של אמה ברחבי הודו ניתנים שירותי בריאות ללא תשלום. באשראם הראשי , באמריטפורי שבקארלה, ישנו בית חולים שמטפל באלפי חולים מדי שבוע. במקום גם מרפאה אירוודית. ליד בומביי, במרכז הודו, אמה הקימה בית חולים המטפל בחולי סרטן סופניים, בדרום המדינה , בטריבאנדרום ישנו מרכז לטיפול בחולי איידס. לעיתים תכופות יוצא האשראם בתוכניות רפואיות למתן שירותי בריאות – החל מביקורי בית וכלה בטיפול בחולים סופניים. בין השאר מטפלים בחולי סכרת , מקימים מרכזים זמניים לטיפול נוירולוגי. בכפרים , פועל האשראם ומקים מרכזי טיפול ללא תשלום – לחולי אפילפסיה וסכרת. כאשר היכתה רעידת האדמה במחוז גוג'רט , שבצפון הודו, היו אלה הרופאים של אמה הראשונים להגיע ולסייע לנפגעים , והיו גם האחרונים לעזוב. מעל לכול, הקימה אמה את AIMS – בית חולים מודרני המכיל כ -800 מיטות שמספק שירותי בריאות מהמתקדמים ביותר בהודו לכל חולה – באם הוא יכול לשלם עבור הטיפול ואם לאו. רבים מהחולים שמסיימים את האישפוז ב – AIMS מציינים שהם לא חשו במו בבית חולים , אלא "במקדש של אהבה".
פעילות סוציאלית
"הקסם והיופי של שירות ללא תמורה ( SEVA ) , אסור לו שיעלם מן העולם. העולם צריך לדעת שחיים של מסירות והקרבה עצמית אפשריים. שחיים שמתבססים על אהבה ושירות אכן אפשריים" – אמה
אם נתבונן בקפידה בכמות הפעילויות ההומניטריות שמבוצעות ע"י האירגון של אמה , ה- M.A. math , נראה כי הן רק המשך טבעי למה שאמה עושה משחר ילדותה – טיפול בקשישים , בעניים , במוזנחים ובסובלים.
סיוע במקרי אסונות
אמה מחלקת פנסיות לאלמנות – כאשר במציאות ההודית כאשר הבעל נפטר, מקור ההכנסה המשפחתית נעלם גם הוא. כול זה במדינה שבה רק אחוזים בודדים מהאוכלוסיה , זכאים לפנסיה כלשהי. באופן סדיר, מספקת אמה מזון וביגוד לנזקקים. ישנו בית יתומים, המספק בית לכ- 500 ילדים, בתי מחסה לקשישים, בניית בתים לעניים ולמחוסרי דיור – ללא תשלום, סיוע במקרים של אסונות טבע, כגון רעידות אדמה או הסונאמי שהיכה בדרום אסיה. בנוסף מספקת אמה סיוע לקהילות השבטיות – קהילות עניות שללא סיוע זה, תרבותם תעלם. פעולות אלא רק מתרבות מיום ליום , כהמשך טבעי – מן שלוחות של אהבה ונתינה של אמה.
סיוע הומניטרי
"אסור לנו לעצום את עינינו לעולם, בשם הרוחניות. self realization זו היכולת לראות את עצמנו בכל האנושות כולה. יכולת הראייה הזאת באה דרך העין השלישית, אפילו כאשר שתי עינינו פקוחות לרווחה. עלינו להיות מסוגלים לאהוב ולשרת אחרים, בראותינו את עצמנו בהם. זו ההגשמה של התרגול הרוחני"- אמה
הוסף תגובה !