ראיון עם סוואמי שובאמריטה
אנא ספר על המפגש הראשון שלך עם אמה. בן כמה הייתה אז?
המפגש הראשון שלי עם אמה היה בשנת 1987, והייתי כמעט בן 17 אז.
מה אתה זוכר ממפגש זה, הראשון שלך עם אמה ,מהחיבוק הראשון שלך
חשתי שהחיבוק הראשון שקיבלתי מאמה, יצר אצלי שינוי משמעותי, טרנספורמציה. לא הייתי אדם מאמין וכאלה דברים, ולא רציתי להיות ליד אדם כמו אמה. אבל הנסיבות הובילו אותי למקום בו אמה הייתה, והיא פגשה אנשים. אני התבקשתי ללכת כדי לקבל ממנה חיבוק. איכשהו נרתעתי מלעשות זאת… אבל אז אמה הסתכלה עלי, ואמרה "בוא לידי". כשניגשתי אליה וקיבלתי ממנה את החיבוק, זה יצר טרנספורמציה אמיתית אצלי. הפגישה גם אמה בהחלט שינתה את חיי. מאוד.
באיזה אופן אתה מתכוון, כשאתה אומר שזה שינה את חייך?
אחרי שפגשתי את אמה, אחרי שעזבתי את המקום, איכשהו חשתי ששינוי גדול התרחש בתוכי. הרגשתי מלא באהבה, ושאני במקום שבו יש כל כך הרבה שלום ושלווה, כל כך הרבה דממה ואהבה. לא ממש יכלתי לתפוס מה בדיוק קרה. הכול היה בתוכי, ולא ממש הבעתי את זה כלפי חוץ. חשתי שסדרי העדיפויות שלי השתנו. זה הפך עמוק יותר ויותר בימים הבאים, כשהתחלתי להגיע לאמה, ולקבל ממנה דארשן לעיתים די קרובות.
אמה מחבקת כל אדם, בלי קשר למי הם או לאמונתם הדתית. היא אפילו מחבקת מצורעים ואנשים שחולים במחלות מדבקות אחרות. זה מדהים. מה תגובתך.
עבור אמה החיבוק, כל מי שמגיע אליה זה ביטוי ספונטאני לאימהות שבתוכה.
אמה אומרת, כשילד מגיע הביתה חזרה מבית הספר או אחרי ששיחק בחוץ, והוא עייף, כאשר הוא מקבל חיבוק מאימו, הוא שמח ורענן. או אם הילד עצוב בגלל דבר מה ואימו מגיעה לנחם אותו והיא נותנת לו חיבוק, מצב הרוח של הילד משתנה לגמרי. באופן דומה, אמה אומרת שזה משהו שנובע בספונטאניות מאמה לאלו שמגיעים אליה. אנשים באים עם בעיות שונות לאמה, יש כאלה עם בעיות כלכליות, אחרים עם קשיים בדרכם הרוחנית ודברים דומים. כשאמה שומעת זאת, החיבוק בא באופן ספונטאני על מנת לנחם את האדם.
היא מנחמת את האדם שמגיע אליה מכל הנטל שיתכן שהוא נושא בתוכו. היא מחבקת כל אדם ונותנת להם לנוח בחיקה לזמן מסוים ומקשיבה לבעיותיהם.
לחיבוק של אמה יש השפעה גדולה מאוד על האדם שהיא מחבקת. בנוסף, היא נוטעת זרעים של אהבה וחמלה בכל אדם. בהתאם לפתיחות של האדם, זרעים אלו מתחילים לנבוט ולצמוח. בעקבות זאת, אותו אדם יכול לחוש שלווה ושמחה בחייו. אין לזה קשר לדת כלשהי – זה משותף לכולם. מכל הדתות מגיעים לאמה אנשים מכל קצוות החברה, אבל לכולם יש את אותה הרגשה מרוממת אחרי שהם חווים את החיבוק של אמה.
זה משהו שחוצה כל גבול, דת, שפה או לאום.
אמה אומרת, שהאהבה היא אותו דבר בכל מקום. אם זה בלונדון, בהודו, בארצות הברית או כל מקום אחר. לאהבה יש את אותה התחושה. כשאנשים חווים את האהבה שאינה אנוכית, הם חווים משהו שמשנה אותם. כשאמה נותנת את האהבה שלה, היא אינה תלויה בכלום, היא אינה מצפה לדבר בתמורה. היא פשוט אוהבת את האדם ורואה את עצמה בכל האנשים. זאת הסיבה שהיא מסוגלת לחבק אפילו אדם מצורע. אמה אומרת שהיא רואה את האדם שלפניה בתור השתקפות שלה עצמה. היא אינה מסוגלת לראות את האדם כשונה ממנה ולכן כשהיא מחבקת אפילו מצורע, היא רואה את עצמה בו.
לראות את האחדות בכל הבריאה, אני מרגיש כי זהו המקור לאהבה, נתינה וחמלה.
מכיוון שאמה התבססה באחדות זו, באמת העילאית, היא מסוגלת להמטיר את האהבה שלה על כל אדם ובאופן שווה.
זאת הסיבה שאנשים מכל שכבות
החברה ומכל הדתות נמשכים אליה.
שאלה: איך אתה מסביר את העובדה שאנשים נמשכים לאמה, אפילו רק אחרי שראו אותה לרגע בטלוויזיה?
אני מרגיש שלראות את אמה בווידיאו, מעביר הרבה מהחיבוק שלה, מהאהבה שלה. כמובן שבמציאות יש לזה השפעה עמוקה יותר, אבל אפילו לראות את אמה בוידיאו זה מראה כמה היא טבולה בתודעה אלוהית. איך היא שווה כלפי כל האנשים. איך האהבה שלה שווה לכולם.
לראות זאת ואת מה שאמה עושה לטובת האנושות, לטוב של כולם, כל זאת ניתן לראות, לפחות עד רמה מסוימת, גם דרך הטלוויזיה. זה יכול לתת השראה לאנשים ללכת ולפגוש כזה אדם שנותן כל כך הרבה תוך כדי זה שהיא שוכחת את עצמה עבור העולם.
אמה פוגשת כל כך הרבה אנשים, וכולם בעצם זרים לה. איך היא מצליחה לתת תשומת לב אישית לכול אדם ואדם, בצורה שנראה שהיא עושה?
מנקודת מבטנו הם אכן זרים. אבל לאמה הם לא זרים. היא רואה את עצמה בהם. אמה אומרת שכולנו מחוברים בשרשרת של אהבה. כולנו מחוברים דרך אותו הדבר – וזהו אהבה. עבור אמה אף אדם אינו שונה, אף אדם אינו זר. 100% נתינה במה שהיא עושה, זה מה שבאמת מניח את היסודות לחיבור עם האדם האחר. גם אם האדם פתוח רק קצת, הוא מתמלא באהבה ובאור האלה.
לכן אנשים רבים מרגישים קשר כה חזק לאמה. לעיתים פגישה בודדת מספיקה, ואז הם באים לאמה שוב ושוב מכיוון שהם רוצים לחוות זאת שוב ושוב.
אני חש שתשומת הלב האישית שאמה נותנת לכל אדם, כי כל אדם חשוב לאמה. אם זה תינוק קטן או איש זקן. אמה לעולם אינה מפלה בין אנשים, כל אדם חשוב עבורה. זה גם מראה את הסבלנות האינסופית שלה. אנשים באים אליה עם הבעיות שלהם… . אם יש עשרה אנשים שיבואו אלייך עם אותה הבעיה, שיבוא האדם ה-11, מן הסתם תאמר לו "אני עייף מדי, אולי תבוא מחר?".
אבל אמה?! היא יושבת ויושבת ויושבת… לפעמים 20 שעות ברצף, לפעמים 22, 24… שומעת את בעיותיהם של האנשים, ועדין כה קשובה. לכל אחד היא נותנת את אותה ההקשבה. את אותה ההקשבה שהיא נותנת לאדם הראשון בתור, היא נותנת לאדם שהוא מספר 25,000 בתור… בהודו לעיתים התור הוא כה עצום.
אותו החיוך נמצא בין שפתיה, אותה תשומת הלב מוענקת לאדם.
זהו הביטוי לאהבה האוניברסלית של אמה ולכמות הסבלנות שיש לה.
לעיתים קרובות אנשים שואלים את אמה, "איך את עושה את זה, מקשיבה לבעיותיהם של האנשים, כל יום ויום… את לא משתעממת מזה? " – כי הרי רבות מהבעיות הן כה נפוצות.
התשובה של אמה היא כה יפה. היא אומרת שהיכן שיש אהבה אמיתית, אין שעמום.
היא נותנת דוגמא ואומרת שעבור אמא זו אף פעם לא משימה מעיקה לטפל בילד שלה, מכיוון שיש לה אהבה כלפי הילד שלה, ולכן היא מוכנה להקריב הכול לטובת הילד שלה.
עבור בייביסיטר, לעומת זאת, זוהי משימה מעיקה לטפל בילד, מכיוון שהבייביסיטר עושה זאת עבור כסף.
האהבה של אמה פשוט זורמת כמו נהר, לכולם.
שאלה: אז כמו שציינת קודם, אהבת אמת תהיה אהבה שאינך מקבל דבר בתמורה?
אינך מצפה לקבל דבר בתמורה.
ברוב המקרים כשאנחנו אוהבים יש לנו ציפיות שהאדם יחזיר לנו את האהבה הזאת. אם הוא לא, זה הופך אותנו עצובים ומתוסכלים. כשאתה אוהב אדם ללא תנאי בלי לצפות לדבר בתמורה, מה שהאדם אותו אנחנו אוהבים לא יעשה, לא ישפיע על האהבה שלנו. גם אם מושא האהבה שלנו לא מחזיר לנו אהבה, אם הוא מתנהג בצורה הפוכה לצפיותינו או באופן מוזר או לא צפוי, אנו לא נהיה מתוסכלים מכך.
זה בדיוק מה שאמה עושה. היא פשוט נותנת אהבה ולא מצפה לדבר בתמורה. יש אנשים שמבקרים אותה, אנשים אחרים משבחים אותה, אבל היא אותו הדבר בכל המצבים. שום דבר לא באמת משפיע עליה.
שאלה: ראיתי אותך מתרגם שאלות עבור האנשים שבאים לאמה, זה אחד מהתפקידים שלך ליד אמה. ראיתי אנשים שמגיעים עם שאלות כתובות וגם שאלות בעל פה. איזה שאלות אנשים שואלים?
אנשים מגיעים עם כל מיני שאלות, בעיות שהם מתמודדים איתם בחיי היום יום, לפעמים בקשר לעבודה, בעיות במשפחה או דברים דומים. הרבה אנשים מגיעים עם שאלות רוחניות, כאלה שרוצים להעמיק אל תוך החיפוש הרוחני, שרוצים להתקדם בנתיב הרוחני וחשים שהדרכתה של אמה יכולה באמת לעזור להם. אז יש להם שאלות, כל הספקות שעולים במיינד כשאדם מתקדם בנתיב הרוחני. שאלות מסוג זה.
יש גם שאלות שעולות בחיי היום יום… יש כל מיני שאלות שאיתן באים לאמה.
שאלה: ואיזה תשובות הם מקבלים?
אמה עונה לכל אדם בהתאם למה שהיא או הוא באמת צריך באותו זמן, בהתאם לצורך של האדם, בהתאם לבעיה ובהתאם ליכולת המנטאלית של אותו אדם באותו זמן כאשר היא מסתכלת מה הכי טוב לאותו אדם, בזמן הספציפי הזה. אמה עונה לכל אחד.
שאלה: אז אתה יכול לא לקבל תשובה לשאלה שלך, אלא לשאלה אחרת…
אמה עונה לאותו אדם בהתאם לחשיבה שלו באותו הזמן המסוים. באותו זמן אמה יכולה לייעץ לאדם דבר מסוים, שהוא לא יבין באותו רגע אבל מאוחר יותר הוא יבין שהעצה של אמה הייתה תוך הסתכלות הרבה יותר קדימה על מה שיקרה לי ובחיי, ובכך שאני פועל על פי עצתה, אני יכול להתגבר על כל כך הרבה מכשולים. אולי יש עצות שנראות לא רלוונטיות לאותו הזמן, אבל לאחר מכן הם יתגלו כמועילות מאוד.
אני מרגיש כי אמה עונה בהתאם למה שטוב לשואל, עבור האושר שלו.
שאלה: איך זה לתרגם בסיטואציה כזו? זה בטח די קשה.
לתרגם עבור אמה? זה תרגול מצויין בהקשבה. אתה צריך להקשיב בזהירות, להקשיב עם ליבך. זה באמת שומר את המיינד שלך לגמרי בהווה, אתה לא יכול לחשוב על שום דבר אחר. אם המיינד שלך נודד קצת… אתה מפספס את כל העניין. אז אתה חייב להיות שם, ולהקשיב בזהירות, להקשיב עם ליבך.
עבורי זה כמו מדיטציה.
שאלה: אתה בחרת בחיי נזירות, חיי פרישות. מהי ההשקפה שלך על העולם, ואיך השקפה זו הושפעה מאמה?
כרגע, כמו שאתה יודע, אני חיי נזירות. אני נמצא עם אמה ב-16 שנה האחרונות. שינוי מהותי קרה בתוכי, מהרגע שבו הצטרפתי ועד היום.
לחיים שכאלה יש אתגרים רבים. כמובן שלכל סוג של חיים יש אתגרים. בחיים כאלה האתגר הוא בעצם שאתה מתמודד יותר ויותר עם המיינד שלך. זה יותר מאבק פנימי, שבו אתה מנסה לגבור על הגורמים השליליים שנמצאים בפנים, לנצח את המיינד באמצעות תרגול רוחני ושירות ללא תמורה.
לחיים שכאלה יש אתגרים רבים. אתה לא יכול לנהוג בהתאם לגחמות של המיינד, אלייך להפעיל יותר אבחנה לגבי מה מותר ומה אסור לחיים של נזיר.
ההבנה הפנימית מובילה אותך למסקנה שההגבלות על "עשה ואל תעשה" , לא נועדו למנוע ממך חופש אלא להובילך לחופש אמיתי.
כאשר אנו טסים במטוס, אנחנו מבקשים לחזור את חגורות המושב. אם לא נשים אותם, מישהו מצוות הדיילים יבוא ויוודאו שאכן חגרת. זה לא נועד כדי להטריד את הנוסע, אלא לבטיחותו.
באופן דומה, ההגבלות על "עשה ואל תעשה" שחלות על אדם שחי חיי פרישות, נועדו להוביל את האדם לחופש האמיתי.
ישנם חוקים שעלינו לשמור, כאשר אנו חיים חיי פרישות, אבל זה גם נותן תחושה של אושר ושמחה.
זה חיים שבהם אתה נמנע ממתיחות. אין לנו את המתח שאנשים רגילים נמצאים בו. בגלל שהצרכים שלך מאוד צנועים ומוגבלים, אתה לא צריך לדאוג לגבי דברים רבים. גם הרצונות שלך מצומצמים, ולכן אתה לא צריך לדאוג לספק את הרצונות החומריים שלך.
אתה פשוט יכול להיות שמח, עם המעט שיש לך.
לחיות לצד אמה, עשה אותי לאדם שמח ומאושר יותר, איכות הרצונות שלי השתנו ואני מרגיש שליו ושקט יותר מבפנים.
דבר נפלא שקרה לי הוא שאני היום מסוגל להרגיש את כאבם של האחרים. אני יכול להתחבר לכאב ולסבל של האחר. אם מישהו מגיע עם בעיותיהם אלי כשהם פותחים את ליבם ומשתפים, איכשהו אני מרגיש כה מחובר אליהם, להזדהות עם הסבל שלהם. כמובן, לא כמו אמה… עבורה זו הזדהות מוחלטת. אבל לפחות עד רמה מסוימת, אני יכול לחלוק את הכאב איתם.
אני מרגיש שהאהבה והחמלה הזאת היא לבטח סימן, שאמה לקחה אותנו קדימה בנתיב הרוחני.
שאלה: אני מבין שאמה נולדה לא רחוק מהמקום בו עומד היום האשראם שלה. איך הנוכחות שלה במקום זה, בדרום קראלה שבהודו, השפיעה על אנשי האזור?
במצב כיום, האנשים מלאי הכרת תודה ואהבה לאמה. זה לא היה המצב לפני 20-25 שנה. לכפריים לא היה באמת מושג לגבי מה שאמה עושה ומהו מצב התודעה שלה. הם פשוט ראו באמה ילדה רגילה, והם תמיד הופתעו ושאלו מדוע היא אינה כמו כל ילדה אחרת בכפר. מדוע היא עוברת בכפר ועוזרת לאנשים, למה שהיא תבוא במגע עם כה הרבה אנשים בצורה כה חופשית. לחבק אנשים ולתת להם אושר?! עליה לשבת בבית כמו כל ילדה רגילה ולעשות את עבודות הבית.
כשאמה התחילה להגיע אל האנשים ולעזור להם, רבים מהכפריים לא הבינו מה היא עושה, וזה כלל גם את בני משפחתה. זה יצר התנגדות גדולה, גם התוך המשפחה. אמה נאלצה לעזוב את ביתה, כאשר הכפריים הפכו עוינים כלפיה. השלב הזה לאט לאט חלף. כמובן שאמה לא הפסיקה במשימתה, לתת אהבה ושלווה לאלו הסובלים. היא פשוט המשיכה במשימתה ולעולם לא הביטה אחורה.
עם הזמן האנשים סביבה, בני משפחתה ואנשי האזור התחילו שמה שאמה עושה הוא לא משהו שהם הבינו אז, שזה דבר באמת שמימיי, מה שהיא עושה.
אדם רגיל לא יכול לעשות זאת, לתת אהבה ולהמטיר חמלה על כל אלו שמגיעים אליה. הם בעצמם חוו פעמים רבות את האהבה והחמלה של אמה, וזה שינה את התייחסותם כלפי אמה.
כיום, גם האנשים שבזמנו ביקרו את אמה, גם הם מגיעים לאמה, לקבל את החיבוק שלה. רבים מהאנשים באזור נהנו מהפעילות ההומניטרית של אמה ; למשל, אמה בנתה בתים כה רבים עבור מחוסרי הדיור שבאזור, אלפי משפחות מקבלות פנסיות חודשיות, תרופות ללא תשלום מחולקות בבתי החולים של אמה.
הם באמת נהנו מכל זה, וכיום הם מלאי תודה לאמה.
אמה ידועה בעולם בתור "האם המחבקת" וזה מעניין, כי אתה כרגע מזכיר חיבוק מסוג אחר, חיבוק שניתן בו זמנית לאנשים רבים שאינם נמצאים בסביבתה של אמה -לקבל ממנה את החיבוק הפיסי.
הם מקבלים את החיבוק באופן ישיר ואחר, בצורה של פנסיות חודשיות, פרויקטים של חלוקת בתים ועוד.
מתי פעילות הצדקה הזו בעצם החלה?
למעשה פעילות הצדקה של אמה התחילה מגיל צעיר מאוד. כאשר אמה הייתה עוברת בכפר ורואה את סבלם של האנשים, היא ניסתה להושיט את ידיה ולעזור להם בכל דרך אפשרית. אם היא הייתה רואה אנשים שלא יכלו להרשות לעצמם לקנות תרופות, היא הייתה לוקחת כסף מביתה שלה ונותנת להם. כשראתה שיש אנשים רעבים, היא הייתה גונבת אוכל מהבית ומחלקת להם, דברים מסוג זה.
כשאמה גדלה, גם המשימה שלה גדלה יחד.
כיום, החמלה של אמה קיבלה צורה של רשת ענפה של מוסדות ופעילויות צדקה. אמה מגיעה למיליוני אנשים, דרך פרויקטי צדקה אלו.
רק כדי למנות כמה,
אמה הקימה תכנית לבניית בתים, שעד היום כבר העניקה 35,000 בתי קבע למחוסרי הדיור בכל רחבי המדינה.
50,000 פנסיות לנשים אלמנות הוענקו,
אמה הקימה את בית החולים AIMS שבו יש 1200 מיטות, והמספק שירותי רפואה ללא תשלום וניתוחים לעניים, וכך הם לא צריכים לדאוג למאומה.
לאמה יש מרכזים רפואיים בכל האשרמים שלה ברחבי הודו, וכך מספקים שירותי רפואה לאזורים שאינם נגישים, וכך ניתן טיפול רפואי לאנשים שאין ביכולתם לקבל טיפול רפואי.
ישנם מרכזים לחולי סרטן ולחולי איידס סופניים, בתי יתומים.
בתחום החינוך, אמה הקימה אוניברסיטה, שלושה בתי ספר גבוהים להנדסה. בית ספר לרפואה, בית ספר לרפואה אירוודית , שית ספר לאחיות ולרוקחים, מוסדות ללימוד מחשבים, מעל ל- 50בתי ספר יסודיים וחטיבות, בית ספר לחירשים ולאילמים.
ניתן שירות משפטי חינם לנזקקים, על ידי 1008 עורכי דין מתנדבים שמספק יעוץ משפטי והכוונה.
ארגון שנקרא green friends ("חברים ירוקים"), שמלמד אנשים צעירים את החשיבות של ההגנה והכבוד לאמא אדמה ולטבע.
הפרויקטים מתקדמים באופן נרחב בכל רחבי העולם, בעיקר "חברים ירוקים".
אמה נגעה בכל תחומי החברה דרך פעילות הצדקה שלה.
הוסף תגובה !