אָמַה מקבלת תואר דוקטורט לשם כבוד שלישי
ה-14 באוגוסט 2021, בובנשוואר
אָמַה קבלה תואר דוקטורט לשם כבוד ממכון קלינגה לטכנולוגיה תעשייתית (KIIT) בבובנשוואר ביום שבת. התואר הוענק לאָמַה במסגרת הכינוס השנתי ה-17 של המכללה ובהוקרה על "התרומות הגדולות של אָמַה בתחומים של רוחניות, חינוך, סוגיות סביבתיות, מאמצים הומניטריים, אהבה וחמלה."
במעמד הענקת התואר לאָמַה פנתה סגנית-נשיא המכללה, פרופסור סאמסטיטה סמנתה לאָמַה ואמרה: "שְרִי מָאטַה אָמְרִיטְאָנַנְדָמַאִי דֶוִי הנערצת, אָמַה, מעטים האנשים אשר נגעו הלכה למעשה בלבבותיהם של מיליוני אנשים בחיבוק, ובכך נהפכו לאגדה עוד בחייהם. בעולם השסוע על ידי מאבקים ומטולטל על ידי לחץ, כל האנושות נושאת את עיניהם אלייך בתקוות למצוא את התמיכה הריגשית והכוח להתמודד עם אתגרי החיים בשלווה ושיוויון נפש. כהתגלמות האור הבוהק של בְּהָרַאט-סָמְסְקַארָה (הערכים והתרבות של הודו), את מאירה בכל מקום אליו את הולכת ובכל דבר שאת עושה."
סגנית-הנשיא המשיכה, "המסע שלך מכפר בקרלה שקשה לתארו לבמה המרכזית של העולם בכל תחום—מילדה כפרית בשם סודהמאני ללהיות מְכוּנָה בחיבה 'אָמַה, מָאטַה אָמְרִיטְאָנַנְדָמַאִי'… המסע הזה שלך, ההליכה בדרך המתוארת בוודות ומתוארת מחדש בכתבים כמו הבהגוואד-גיטה, אין שני לו. את מניחה בצד את ההשגה של נירוונה או מוקשה (שיחרור) מהחיים, ואת תומכת בגִ'יוואן-מוּקְטִי–המצב של מודעות מושלמת ושיוויון נפש הנחווה כאן בעולם הזה בעודך בחיים. זה נשאר חידה איך באמצעות וִישְוָמַאטְרֶטְוָאם (viśvamātṛtvam) בלבד, חמלה ושירות נטול-אנוכיות, היית מסוגלת להרים את קולך נגד נגעים חברתיים כגון סחר בבני אדם, זנות בכפייה ועבדות. פרלמנט הדתות העולמי, הותיקן והאו"ם מקשיבים לדבריך החכמים בכל נושא בוער.
העולם עדיין לא ראה שליח שלום אחר המספק מזון בחינם, מחסה, שירותי בריאות, חינוך ופרנסה לעניים, ובמקביל מספק סיוע באסונות טבע והגנה על הסביבה בעולם כולו. מתן פנסיה לכל החיים לאלמנות חסרות כל ולבעלי מוגבלויות פיזיות ונפשיות, הקמת אוניברסיטה רב תחומית ומתן תרומות עצומות לניקיון הגנגס … אלו הן רק דוגמאות בודדות המראות כיצד דאגת ליבך לחברה חודרת לכל התחומים. בין אם זה רעידת אדמה או צונאמי באוקיינוס ההודי או בכל מקום אחר בעולם, את תמיד נשארת בחזית, מקלה את סבלם של האנשים. כמנהיגה הרוחנית הנגישה ביותר בצורה אישית, אפילו האגנוסטיקנים צריכים להיאבק בכדי לעצור את דמעותיהם לפניך."
היא סיכמה, "מתוך הכרה בתרומותיך הגדולות בתחום הרוחניות, החינוך, סוגיות סביבתיות, מאמצים הומניטריים, אהבה וחמלה, הנהלת אוניברסיטת KIIT החליטה פה אחד להעניק לך את תואר הדוקטורט לשם כבוד (Honoris causa), היום ה -14 באוגוסט 2021 בכינוס השנתי ה -17 של האוניברסיטה."
לאחר מכן ביקשו מאָמַה לפנות אל הקהל. אָמַה החלה את דבריה באומרה שהיא מציעה את הכבוד שבקבלת התואר לכל מאמיניה בכל העולם, ואמרה, "כל שירות הומניטארי הכי קטן אשר האשראם הצליח להעניק לעולם הוא בזכות האהבה וההתמסרות הכנה של ילדיה של אָמַה. לכן, אָמַה מציעה את הכבוד הזה להם ולליבם המלא."
אָמַה המשיכה ודברה ארוכות על חזונה של תוכנית לימודים הוליסטית. "רבים מכם אולי יודעים שהמשמעות האמיתית של המילה 'חינוך' היא להביא לידי ביטוי את מה שקיים בתוכנו," אמרה אָמַה. "חינוך הוא הדבר אשר מאפשר לאדם להביא לידי ביטוי את כשרונותיו החבויים. לכולנו יש כשרונות רבים, אך לרוב איננו מודעים להם. הסַבָּל משתמש בראשו לפרנסה על ידי נשיאת משאות בזמן שהמדען משתמש בראשו לגילוי תגליות והמצאות יוצאות דופן. באופן דומה, לכולנו יש כח אינסופי חבוי בתוכנו. פשוט רובנו לא מודעים לקיומו.
אָמַה בקשה מכולם להתבונן על המטרה האמיתית של חינוך. "אין ספק שמערכת החינוך המודרנית מסייעת לילדים שלנו לרדוף אחרי שם, תהילה ועושר. אך האם זה כל הערך של חיי האדם? האם מטרת החיים רק ללמוד המון ספרים, לעבור מבחנים תחרותיים, להשיג תואר, למצוא עבודה ופרנסה בטוחה? חיים ולחיות אינם אותו הדבר. בשביל לחיות, ייתכן ונצטרך עבודה, כסף, בית רכב ומותרות נוספות. יחד עם זאת, כל אלו בלבד אינם יכולים להפוך את החיים לשלמים. לשם כך אנו זקוקים לאהבה, חמלה, עדינות—לב אשר חש ומגיב לכאבם של אחרים. אנו זקוקים לרוחב אופקים ובגרות במחשבה ומעשה. חינוך צריך להפיץ אור בפנים ובחוץ. חינוך צריך לפתח באופן שווה הבחנה והתבוננות. החינוך צריך לפתח את הסקרנות לדעת את עולמנו הפנימי במידה שווה לידיעת העולם בחוץ. החינוך צריך ללמד אותנו לשמור את העין הפנימית פקוחה באותה מידה שהעיניים החיצוניות פקוחות. החינוך צריך להקנות מודעות ולחזק את הקשר בין התלמיד עמו, העולם, רעיו ושאר הבריאות, הטבע ואלוהים."
לקראת סיום דבריה, אָמַה ציינה חמישה יעדים שהיא הרגישה שתלמידים צריכים לשאוף להשיג באמצעות החינוך שלהם ושהמוסדות החינוכיים צריכים לעזור להשיג:
-
להתפרנס—הידע והמיומנויות הנחוצות על מנת להשיג פרנסה, מעמד ונוחות.
-
לזהות שבריאות מנטלית—הבגרות לשלוט במחשבות ורגשות—חשובה לא פחות מבריאות פיזית ולהשיג את הבגרות הזאת.
-
האימון על מנת לבצע את חובתנו ולתת את חלקנו לביתנו משפחתנו וגם לאמא טבע אשר בחמלתה הרבה ברכה אותנו במזון, מחסה, אור השמש, הגשם, הגבעות, היערות, הנהרות, העצים והפירות.
-
השראה להוקרת תודה, אהבה וכבוד לאלוהים ולאמא טבע, את המוטיבציה לעסוק בעשייה סוציאלית ושירות נטול-אנוכיות אשר נולד מתוך הוקרת תודה.
-
לעורר את המודעות לעצמי הפנימי ולהבין, "אני לא ישות נפרדת. להיפך, אני חלק מהיקום. בדיוק כפי שהמים בגלים אשר מגיעים לחוף והמים במרכז הים הינם זהים, אחד אני עם כל הבריאה."
התואר הוענק לאָמַה בנוכחותו של נשיא KIIT, הפרופסור וד פרקאש; הנשיא המקצועי, פרופסור דר. סובראט קומאר אצ'אריה; והרשם פרופסור ניאנה רנג'אן מוהלטי, כמו גם האורח הראשי שְרִי דהרמנדרה פראדהן, שר החינוך המכובד, פיתוח מיומנויות ויזמות וחברי מקבלי תואר הכבוד, חתן פרס נובל פרופ 'ז'אן מארי להן (כימיה 1987) ושְרִי ולאבה בהאנשלי, מייסד שותף ב- ENAM ניירות ערך, מייסד, קרן Desh Apnayen Sahayog, מייסד -דירקטור, אוניברסיטת FLAME.
זה תואר הכבוד השלישי המוענק לאָמַה. ב-2019 וב-2010 העניקו לאָמַה תואר דוקטורט לשם כבוד מהאוניברסיטה של מייסור ומהאוניברסיטה של מדינת ניו-יורק.
הוסף תגובה !