אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת אָמְרִיטַה פיתחו מערכת טיהור מים ניידת
אָמְרִיטַה וִישְוָוָה וִידְיָפִּיטָאם (אוניברסיטת אמריטה), הקונסול הכללי של ישראל לדרום הודו, אוניברסיטת בנגלור ואוניברסיטת תל-אביב חנכו מטהרי מים ניידים תחת פרויקט המים הטהורים במוסד אָמְרִיטַה למדע רפואי #Jivamritam. הפילטרים הניידים ובעלות נמוכה מאת NUFiltration אינם זקוקים לחשמל וניתנים להתנייד בזריזות בעת אסון. ד"ר פְּרֶם נַאִיר, מנהל רפואי במוסד אָמְרִיטָה למדע רפואי ומחקר, קבל את פניהם של האורחים לבית החולים אָמְרִיטָה ושוחח על החשיבות של פרויקטים לטיהור המים לבריאות והיגיינה. הוא הדגיש שההמצאה של פרויקט הגִ'יוָוָמְרִיטָאם מטהרי המים NUF, נוצרו דרך מחקר מאוניברסיטת תל-אביב, הסבה של פילטרים המשמשים לדיאליזה לכליות לטהר מים באזורים נגועים.
פרופסור בְּהַבַנִי רַאוֹ, יושבת ראש בשוויון מגדרי והעצמת נשים באונסק"ו הציגה את הפרויקט על מערכת מטהרי המים הניידים וסקרה על איך הפרויקט הגיע לפריון בשיתוף מחקרי וחברי בין אוניברסיטת תל-אביב ואָמְרִיטָה וִישְוָוָה וִידְיָפִּיטָאם. הקונסולית דנה קוּרְש הדגישה שוב ושוב עד כמה הולם השם "גִִ'יוָוָמְרִיטָאם" לפרויקט מכיוון שמים הם "נקטר הנשמה" ומקור החיים. סגן הקונסול הכללי אריאל סיידמן נכח גם באירוע והביע את תמיכתו המלאה במטרה זו.
הפרויקט ההודי-ישראלי הייחודי הזה יעצים את שיתוף הפעולה בין המושב הטכנולוגי של אוניברסיטת תל-אביב באונסק"ו, המושב של שוויון מגדרי והעצמת נשים של אוניברסיטת אָמְרִיטָה באונסק"ו ואת השיתוף הבין-לאומי בכלל ובחינוך בפרט. לאחר האירוע נציגי הקונסוליות הציגו את התקנת מערכת מטהרי המים ודגמו את המים. לאחר מכן הם סיירו במעבדות מדע-הנאנו והמשיכו בפגישות תיאום ושיתוף פעולה עם צוותים מאָמְרִיטָה.
במהלך ההצפות בקרלה ב 2018, אזורים רבים התמודדו עם מצוקת מי שתייה בעקבות זיהום של הבארות ונזק של תחנות השאיבה. לסייע במניעת מצבים כאלו בעתיד, חמש יחידות יותקנו באזורים שנפגעו בקרלה ע"י צוותי פרוייקט הגִִ'יוָוָמְרִיטָאם של אמריטה.
הוסף תגובה !