חיפוש
חיפוש

איך היא התחילה

מָאטַה אָמְרִיטְאָנַנְדָמַאִי נולדה בכפר נידח ליד החוף בקרלה, דרום הודו בשנת 1953.

 

כבר כילדה קטנה, היא משכה תשומת לב עקב השעות המרובות שהייתה במדיטציה על החוף. היא גם הלחינה שירי תפילה והלל ולעיתים קרובות היה ניתן לראות אותה שרה לאלוהי בלב מלא בכמיהה. למרות גילה הרך, יצירותיה חשפו עומק וחוכמה יוצאי דופן. 

כאשר הייתה בת תשע אִמָּה חלתה, ומָאטַה אָמְרִיטְאָנַנְדָמַאִי נשרה מבית הספר על מנת לעזור עם מטלות הבית ולטפל בשבעת אחיה. היא נחשפה לעוני העצום שקיים בקהילתה ובעולם בכלל כאשר היא עברה מדלת לדלת לאסוף שאריות מזון מהשכנים עבור הפרות של משפחתה.

היכן שמָאטַה אָמְרִיטְאָנַנְדָמַאִי פגשה נזקקים, היא לקחה עבורם אוכל וביגוד מהבית שלה ונתנה להם. היא לא נרתעה מהנזיפות והעונשים שקבלה ממשפחתה על מעשיה. בנוסף היא החלה לחבק אנשים באופן ספונטני ולנחם אותם בצערם. בתגובה להבעת החיבה שלה, אנשים החלו לקרוא לה אָמַה (אמא בשפה המקומית).

אָמַה הושפעה עמוקות מהסבל לו הייתה עדה. לפי ההינדואיזם, הסבל של אנשים נגרם בעקבות הקרמה שלהם—כתוצאה ממעשים שביצעו בעברם. אָמַה מקבלת רעיון זה, אך היא מסרבת לראות בכך הצדקה לאי-פעולה. אָמַה התבוננה על העיקרון של הקרמה עד שהגיעה לאמת אפילו עמוקה יותר, שאלה אשר היא שואלת אותנו עד היום: "אם זאת הקרמה של אדם לסבול, הלא זאת הדהרמה (חובה) שלנו להקל על הסבל והכאב שלו?"

עם תובנה פשוטה אך עמוקה זו — שלכל אחד מאיתנו יש אחריות להושיט יד לעזרה לאלו אשר בורכו פחות — אָמַה התקדמה בביטחון בחייה של שירות ואכפתיות חומלת לכל הברואים, הבאה לידי ביטוי בצורה הייחודית של החיבוק האימהי אותו היא מציעה לכל מי שמחפש נחמה בזרועותיה. 

אולם, בקהילתה של אָמַה, זה לא היה מקובל שילדה בת 14 תיגע באחרים ובייחוד לא בגברים. אָמַה הסבירה, "בהודו, מצופה מנשים להשאר ברקע. אומרים ש- 'אפילו הקירות לא אמורים לשמוע אותן.' משפחתי לא הצליחה להבין את הדרך שלי להושיט יד אל אנשים; לא היה להם מושג על עקרונות רוחניים."

למרות ההתנגדויות, אָמַה הקשיבה לליבה, ובהמשך הסבירה, "נהר בלתי פוסק של אהבה לכל הבריאה זרם ממני. זה הטבע המולד שלי. החובה של רופא היא לטפל בחולים. באופן דומה, חובתי היא לנחם את הסובלים."

אָמַה אומרת שאהבה הבאה לידי ביטוי היא חמלה, המשמעות של חמלה היא לקבל את הצרכים והצער של אחרים כשלכם.

שמה המלא של AMMA הוא שְרִי מָאטַה אָמְרִיטְאָנַנְדָמַאִי דֶוִי. אנשים קוראים לה AMMA. משמעות שם זה במליאלאם ( Malayalam- שפתה של אָמַה) הוא אִמָּא IMA. בהקשר זה השם אָמַה משקף את עקרון האמהות האלוהית אשר טִבעה הוא חמלה ואהבה ללא תנאי לכל. יש המכנים את אָמַה MOTHER ולעיתים אָמַה. בשפה העברית ניתן לכתוב את שמה אָמַה או אָמַא. צורת הכתב אָמַא בעברית מכילה בתוכה את המילה אִמָּא (IMA). בחרנו לכתוב את שמה אָמַה, מאחר שדוברי עברית יקראו אָמַא כ- אִמָּא (IMA) מה שעלול ליצור בלבול בקריאה. ביקשנו גם להבחין בין בין MOTHER ל AMMA שיכולים להופיע שניהם באותו הטקסט. בכל מקרה, חשוב שהקורא העברי יכיר את עומק משמעות שמה הידוע בקרב רבבות דוברי עברית גם כ"אם המחבקת".

 

Facebook
WhatsApp
Email
דילוג לתוכן